Floating Gardens

Duurzame mobiliteit

april 22, 2022 | Nieuws | Floating Gardens

In Floating Gardens woon en leef je duurzaam. Daar hoort ook bij dat duurzame mobiliteit binnen handbereik is. Treinstation Sloterdijk, het kloppende hart van de nieuwe wijk Sloterdijk-Centrum, is op loopafstand. Hier kun je kiezen voor trein, bus, metro of tram. Naast het station vertrekken internationale bussen.

Ook voor de (elektrische) auto, (bak)fiets en scooter zijn er duurzame oplossingen. Je kunt ze  parkeren en opladen met groene (!) stroom in de ondergrondsestallingsgarage. Hier is plek voor ruim ruim 500 fietsen. Deze fietsplekken zijn alléén voor de bewoners van Floating Gardens. Er is dus volop ruimte om je fiets veilig te stallen. Zo wordt bewegen en gezond leven gestimuleerd.

Voor bewoners zijn er 46 privé parkeerplekken voor de auto, waarvan 1 plek voor mindervaliden, 29 voor bewoners van de koopappartementen, en 12 voor de bewoners van de huurappartementen. Daarnaast zijn er gezamenlijke stallingsplaatsen voor scooters en bakfietsen.

Deelmobiliteit hoort bij duurzaam leven. In de stallingsgarage zijn 4 plekken gereserveerd voor deelauto’s, die beschikbaar zijn voor alle bewoners. Via een gebruiksvriendelijke app reserveer en open je de auto heel gemakkelijk, en kun je de gebruiksduur simpel verlengen.

Floating Gardens ligt op een goed bereikbare plek. Vanaf de A10 rij je via de A5 of de Haarlemmerweg zo naar Sloterdijk-Centrum. Met de fiets is het centrum van Amsterdam een kwartiertje trappen en lopend ben je binnen een paar minuten op station Sloterdijk. Kom je vanaf Haarlem de stad in, dan is Floating Gardens het eerste markante gebouw dat je ziet. Een iconische eyecatcher en prachtige entree tot deze nieuwe woonwijk van Amsterdam.