Floating Gardens

Een groene oase die je energie geeft

april 22, 2022 | Nieuws | Floating Gardens

Floating Gardens wordt een gebouw met meerdere functies en waar alle leeftijden samenkomen. Het wordt een klein dorp dat bruist van energie. Op de begane grond en de eerste verdieping van Floating Gardens komt een alles-in-één-school met kinderdagverblijf. Dit wordt de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum. Op tweede tot en met de negentiende verdieping vinden de bewoners van Floating Gardens hun thuis. Deze mix van functies past helemaal in de nieuwe, energieke wijk met creatieve ondernemers, koffietentjes, hotels, studenten, sportvoorzieningen, cultuur, restaurants en cafés te midden van prachtige stadsnatuur.

Overal waar je kijkt in dit gebied vind je straks groen op verrassende plekken: tegen de gevels, op de daken en hangend aan de grote balkons van de nieuwe woontorens. Het zelfbouwproject Lab4you is al klaar en geeft je een inspirerend kijkje in de sfeer van de nieuwe Amsterdamse wijk. Aan de Arlandaweg staan 30 woningen en 7 kleinschalige bedrijvenruimtes. Hier loopt ook het Brettenpad . Dit is een groene laan tussen het Westerpark en nieuw aan te leggen sportpark Spieringhorn, met een rechtstreekse fietsroute naar het sportpark. Een perfecte route om na werktijd uit te waaien en jezelf op te laden. Het groen van de Brettenzone, met fietspaden en landweggetjes, wordt doorgetrokken in de gevels van Lab4you. En wordt ook voortgezet in de gestapelde landschappen van woontoren Vertical, die nu in aanbouw is.

De zwevende tuinen van Floating Gardens zijn een unieke aanvulling op dit prachtig groene stads- en woonlandschap. Het Spieringhornpark wordt vernieuwd en een heerlijke plek om te sporten en te recreëren, pal naast Floating Gardens.

Zwevende tuinen

Op de tweede en vijfde verdieping van Floating Gardens komen de gemeenschappelijke zwevende tuinen. De patiotuin op de tweede verdieping is een schaduwrijke plek, waar je tot rust komt. Deze tuin is toegankelijk voor alle bewoners van Floating Gardens. In de collectieve daktuin op de vijfde verdieping, kun je samen met je buren eigen groenten, fruit en kruiden kweken. Vanaf de torentuin op de achtste verdieping is er een fenomenaal uitzicht op de stad en omgeving. Je kunt zo ver kijken, dat je zelfs de duinen en het strand van Zandvoort ziet liggen. Samen met de grote groene balkons en de hangende tuinen, is Floating Gardens een groene oase in de stad.

Duurzaam wonen

Floating Gardens wordt gebouwd met duurzame materialen. Alle woningen zijn vanzelfsprekend gasvrij en krijgen een warmtepomp. Een deel van de energie wordt door het gebouw zelf opgewekt via de zonnepanelen op het dak en de witte zonnepanelen op de gevels. Dit is in totaal maar liefst 3.800 vierkante meter! Wonen in Floating Gardens geeft je energie, op meerdere manieren.