Floating Gardens

Locatie

Snelle veranderingen op Sloterdijk

De komende jaren groeit zowel het aantal woningen als het aantal vierkante meters kantoorruimte snel op Sloterdijk. Inmiddels zijn hier 7.500 nieuwe woningen voorzien, waarvan de eerste 600 al zijn opgeleverd. De nieuwe bewoners van het toekomsitge Sloterdijk hebben straks het beste van twee werelden: de rust en groen van de Brettenzone om de hoek, terwijl alle stadse voorzieningen op luttele fiets-, metro en treinminuten liggen!

Locatie - Floating Gardens

Ingepast in de omgeving

Voor Sloterdijk is een overkoepelende visie gemaakt, zodat hier straks een aantrekkelijke combinatie van wonen, werken en voorzieningen ontstaat. De inpassing van Floating Gardens speelt hier al op in. Op termijn ontstaat aan de rand van de Haarlemmerweg een aantrekkelijk ensemble van gebouwen. Zowel met de auto als met de fiets is de locatie optimaal ontsloten, terwijl Station Sloterdijk onder direct handbereik ligt.

Floating Gardens als markante entree

Als je straks vanaf Haarlem de stad in komt rijden, dan fungeert Floating Gardens in Sloterdijk als stedelijke entree van Amsterdam. Op van een afstand zie je een bijzondere woontoren. Sta je dichtbij, dan zie je vooral de onderste lagen, omdat het woongebouw daar als toren op geplaatst is. Het oog zal echter het meest getrokken worden naar het weelderige groen op verschillende lagen– de Floating Gardens – die het gebouw een zeer eigen en groen karakter geven.

Zoekvenster sluiten