Floating Gardens

Wonen in Floating Gardens verbreedt je horizon

april 22, 2022 | Nieuws | Floating Gardens

In Floating Gardens woon je tussen zwevende tuinen, midden in een groene en bruisende wijk in opkomst. Hier kom je straks tot rust na een drukke werkdag. Dit eerste transformatieproject van de nieuwe woonwijk Sloterdijk-Centrum, wordt een duurzame plek om te wonen. Een bijzonder gebouw. Het is iconisch, energiezuinig en energieopwekkend. En het ligt op een fantastische locatie: vlak bij het NS station Sloterdijk en het nieuw aan te leggen Spieringhornpark. Op een heldere dag zie je de duinen bij Zandvoort liggen, en tegelijkertijd sta je binnen een kwartier fietsen in hartje Amsterdam.

Sloterdijk transformeert van kantorenwijk naar een gemengde woon-, werk- en leeromgeving. Floating Gardens is de eerste woontoren die op de plek van een, inmiddels gesloopt, kantoorgebouw wordt gebouwd. Het gebouw wordt 19 verdiepingen hoog, en bevat 192 huur- en koopappartementen in alle soorten en maten. Voor iedere woonwens is hier een thuis. Er komen 161 huurappartementen (middelduur en vrije sector) en 31 koopappartementen. Uniek zijn de zwevende tuinen, de ‘floating gardens’, waardoor natuur een plek krijgt in de stad. Op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw, komt een alles-in-één-school met kinderdagverblijf.

Nieuwe stad in een stad

Floating Gardens ligt in Sloterdijk-Centrum, een diverse wijk met wonen, werken, leren en voorzieningen. De wijk is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Haven-Stad, een nieuwe stad binnen de stad Amsterdam. Deze stad verrijst op het huidige industriegebied tussen Sloterdijk, het Westerpark en in Amsterdam-Noord het Cornelis Douwesterrein en de Noorder IJ-plas. In Haven-Stad komen verschillende levendige woon-werkwijken met in totaal zo’n 70.000 woningen en circa 58.000 arbeidsplaatsen.

Haven-Stad ligt heel centraal. Je woont vlak bij het centrum van Amsterdam en het Spaarnwoude park. Maar ook Haarlem en Zandvoort zijn dichtbij. Haarlem is een ruim kwartier met de auto en met een half uur sta je op het strand van Zandvoort. Terwijl je met een kwartiertje fietsen óók in hartje Amsterdam staat. Je horizon wordt op deze plek letterlijk en figuurlijk breder.

Iconische entree van de wijk

In de nieuwe, levendige wijk Sloterdijk-Centrum komen naar verwachting 7.500 woningen, waarvan er nu al 600 zijn opgeleverd. In de komende twintig jaar groeit de wijk uit tot een bruisende plek waar maximaal 15.000 mensen kunnen wonen. Floating Gardens wordt met de zwevende tuinen en ranke architectuur de iconische entree van de wijk.

Sloterdijk-Centrum ligt in het stadsdeel Nieuw-West. De wijk grenst in het noorden aan de Basisweg, in het oosten aan de ringweg A10, in het zuiden aan de Haarlemmerweg en in het westen aan de Seineweg. Sloterdijk-Centrum is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Treinstation Sloterdijk ligt op slechts enkele minuten loopafstand.